Lietojot vismaz 600 gramus augļu un dārzeņu dienā, katru dienu pastaigājoties vismaz 30 minūtes, ēdot ne vairāk kā puskilogramu sarkanās gaļas nedēļā, regulāri lietojot šķiedrvielas, nesmēķējot un ierobežojot alkohola patēriņu, ir iespēja par 23% novērst risku saslimt ar kolorektālo jeb zarnu vēzi, pie šāda secinājuma nonākuši dāņu pētnieki.
Uzstājoties zarnu vēža pacientu konferencē, šī pētījuma kopsavilkumu atklāja RAKUS ķirurgs dr. Guntis Ancāns, kurš aicināja ikvienu izvērtēt savus ēšanas paradumus, atgādinot, ka ar terminu sarkanā gaļa, tiek saprasta visu dzīvnieku gaļa, arī cūkas un medījums. Sarkanās gaļas vietā ieteicams lietot putnu gaļu un zivis, precizē G. Ancāns.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit