Foto: PantherMedia/Scanpix
Interneta resurss "Ivona.bigmir.net" piedāvā 10 padomus, kuri palīdzēs izvairīties no pārēšanās un kontrolēt svaru.

Portāls "Delfi" piedāvā ar tiem iepazīties, lai zinātu, kā nepārslogot vēderu.

Ieklausies savā organismā!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Noteikti nevajadzētu ignorēt sava ķermeņa signālus. Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību tam, cik daudz tiek apēsts, kā arī tam - cik no tā ir nepieciešams.

Tāpat var sastādīt plānu un pieturēties pie tā katrā ēdienreizē.

Izmēri porciju!

Foto: PantherMedia/Scanpix

Cilvēks nekad nevar būt pārliecināts par to, cik ir apēdis, ja neizmēra savu porciju. Nevajadzētu paļauties uz vizuālo kontroli, bet izmantot mērkarotes un mērtraukus, kā arī virtuves svarus.

Nenoved sevi līdz badam!

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja ir jūtams izsalkums, nevajag ignorēt šo sajūtu, bet noteikti jāēd. Vienīgi - uzkodām labāk izmantot veselīgus ēdienus.

Gatavo vienu ēdiena porciju!

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja gatavosi tikai vienu ēdiena porciju, nebūs kārdinājuma ēst vairāk.

Lieto neliela izmēra traukus!

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ēd no deserta šķīvjiem, tas palīdzēs kontrolēt apēstā ēdiena daudzumus, rezultāts - svara samazināšanās.

Ēd sēdus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Viena no lielākajām kļūdām - darīt kaut ko vēl ēšanas laikā. Ja ēdīsi lēni, jutīsi, ka sasniegta sāta sajūta vēl pirms maltītes beigām.

Kontrolē elpošanu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja domas regulāri kavējas pie ēdiena, centies pārslēgties, koncentrējoties uz elpošanu. Vairākas reizes ieelpo dziļi - tas palīdzēs atbrīvoties no slodzes. 

Sagriez ēdienu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Saskaņā ar pētījumu rezultātiem - ja ēdiens tiek sagriezts, iespējams apmānīt smadzenes. Šķitīs, ka uz šķīvja ēdiena ir vairāk, tādējādi ātrāk sasniegsi sāta sajūtu.

Pātrauc maltīti

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja saproti, ka ēd pārāk ārti, bet nevari samazināt tempju, piecelies no galda un dari kaut ko citu. Kad pēc dažām minūtēm atgriezīsies, varēsi ēst normālā tempā.

Aizvāc ēdiena paliekas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc ēdienreizes novāc ēdiena paliekas - tad tās nekārdinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!