PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Pamazām krītoties arī Latvijā audzēto zemeņu cenām, gardās ogas kļūst arvien pieejamākas. Zināms, ka tās lieliski garšo gan svaigi rautas no dobes, gan kā dažādu desertu sastāvdaļa, un, lai vēl vairāk palielinātu tavu vēlmi uzņemt zemenēs esošo vitamīnu bumbu, piedāvājam piecus chatelaine.com apkopotus faktus par zemeņu vērtīgo pienesumu veselībai.

Zemenēs esošās vielas, īpaši, folijskābe, ievērojami samazina risku saslimt ar aterosklerozi, reimatoīdo artrītu, kā arī uzlabo mūsu kognitīvās spējas, kas savukārt nodrošinās aktīvāku smadzeņu darbību vecumdienās.

Tāpat regulārs zemeņu patēriņš ikdienas uzturā novērš kardiovaskulārās saslimšanas, liecina pētījumi. Tām arī piemīt unikāla spēja mazināt iekaisuma procesus organismā un novērst hipertensiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!