PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Ēdieni, kam pievienots ķiploks, ir patiesi gardi un aromātiski, tomēr to sekas – nepatīkamais elpas aromāts – bieži vien liedz tos izvēlēties. Tomēr, lai cīnītos ar nelāgo aromātu, varam izlīdzēties ar āboliem, citronu sulu un piparmētrām – pētnieki atklājuši, ka šie produkti elpas atsvaidzināšanā ir visefektīvākie, vēstī "Daily Mail".

Nesen veiktā pētījumā, kas publicēts izdevumā "Journal of Food Science" atklāts, ka efektīvākais nelāgās smaržas likvidētājs ir ābols, tam seko citronu sula un arī piens ar tauku saturu, kas nav mazāks par 2,5 procentiem, turklāt ar nosacījumu, ka tas dzerts jau maltītes laikā.

Tāpat efektu sniedz zaļā tēja, pētersīļi un spināti.

Savukārt iemesls ķiploka spēcīgajam aromātam, kas saglabājas vēl ilgu laiku pēc tā ēšanas, ir tajā esošais metilsulfīds – viela, ko mūsu gremošanas trakts nespēj pārstrādāt, liekot tam no organisma izdalīties caur sviedriem un elpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!