Nesen veiktā pētījumā, kas publicēts izdevumā "Journal of Food Science" atklāts, ka efektīvākais nelāgās smaržas likvidētājs ir ābols, tam seko citronu sula un arī piens ar tauku saturu, kas nav mazāks par 2,5 procentiem, turklāt ar nosacījumu, ka tas dzerts jau maltītes laikā.
Tāpat efektu sniedz zaļā tēja, pētersīļi un spināti.
Savukārt iemesls ķiploka spēcīgajam aromātam, kas saglabājas vēl ilgu laiku pēc tā ēšanas, ir tajā esošais metilsulfīds – viela, ko mūsu gremošanas trakts nespēj pārstrādāt, liekot tam no organisma izdalīties caur sviedriem un elpu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit