Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rudens ir ābolu laiks, kad gardos augļus izmantojam ne tikai dažādās receptēs, bet labprāt graužam arī tāpat. Bet, gadījumā, ja āboli tomēr nav tavi iecienītākie augļi, iepazīsties ar "Women's Health" apkopoto informāciju, kas tev, ļoti iespējams, liks mainīt domas un tos biežāk iekļaut ēdienkartē.

Pētījumi liecina, ka āboli ir vieni no ar šķiedrvielām un neskaitāmiem veselībai labvēlīgiem komponentiem bagātākajiem augļiem, kas efektīvi pasargā mūs no hroniskām saslimšanām.

Tāpat tie ievērojami uzlabo kuņģa darbību un normalizē zarnu mikrofloru, kā arī pētnieki šos augļus īpaši iesaka lietot uzturā cilvēkiem ar lieko svaru, jo āboli iznīcina kaitīgās baktērijas, kam ir tendence uzkrāties tieši dūšīgu cilvēku kuņģa un zarnu traktā.

Jāpiebilst, ka tieši kaitīgo baktēriju iznīcināšana ir vitāli svarīga efektīvākas vielmaiņas nodrošināšanā, kā arī mazina liekā svara veidošanās risku, tā attiecīgi novēršot tādas hroniskas slimības kā diabēts, sirds mazspēja un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!