Ķirbis jeb lielākā oga pasaulē Latvijā jau kopš seniem laikiem bijis iemīļots rudens produkts, taču mūsdienās asociācijas ar to kļuvušas vēl plašākas – diētisks produkts, biezeņzupas, Helovīna svētki u.c. Ne visi zina, ka ēdams ir ne tikai ķirbja mīkstums, bet arī miza, sēklas, stīgas un ziedi. Savukārt ķirbju mizas senatnē izmantoja matu apjoma palielināšanai, izpētījuši ēdināšanas uzņēmumu tīkla Lido speciālisti, apkopojot šos un vairākus citus interesantus faktus par ķirbjiem.
Un tātad - interesanti un noderīgi fakti par ķirbjiem. Cik no tiem zināji tu?
Par ķirbja izcelsmes vietu tiek uzskatīta Centrālamerika. Liecības par to senākajiem radiniekiem atrastas Meksikā un datētas ar laiku 7000-5500 gadi pirms mūsu ēras.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit