Foto: Shutterstock
Rīti vien retajam no mums ir dienas patīkamākā daļa, īpaši, ja jāceļas agri. Šai sakarā iepazīsties today.com apkopotajiem veidiem, kā tos, pati nezinot, padari vēl sliktākus, un ieteikumus šo kļūdu novēršanai jau no nākamās darba dienas!

Tumsa

Foto: PantherMedia/Scanpix

Celšanās tumsā, ātra duša un brokastis, steigšanās uz darbu un strādāšana līdz pēcpusdienai, izskrienot vien uz ātru maltīti ārpus biroja… Dzīvojot šādā režīmā, tu praktiski neredzi dienas gaismu, kā rezultātā noskaņojums ir slikts un pašsajūta – tāpat.

Lai to mainītu un liktu savam organismam saprast, ka ir iestājusies diena, aktivizētu vielmaiņu, apetīti un citus dzīvības procesus, ik rītu vismaz 20 – 30 minūtes pavadi dienasgaismā. Ja iespējams, dodies uz darbu kājām vai vismaz izdzer rīta kafijas tasi, elpojot svaigu gaisu ārā, nevis raugoties datora ekrānā!

Ūdens trūkums

Kad organismā trūkst ūdens, mēs jūtamies noguruši, stresaini un dusmīgi. Lai to nepieļautu, dzer ūdeni jau no rīta, pretējā gadījumā tavs organisms būs pa nakti atūdeņojies un tev nāksies atgūt iekavēto, dzerot pārāk daudz ūdens pārāk īsā laikā.

Jāpiebilst, ka, ja no rīta izdzersi vismaz divas glāzes ūdens, tu dienā jutīsies krietni labāk, kā arī tev būs vairāk spēka treniņiem un aktivitātēm vakarā.

Vingrošana un tukšs kuņģis

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja sporto no rītiem, nekādā gadījumā nedari to pirms brokastu ēšanas! Lai organisms spētu funkcionēt, tam nepieciešamas uzturvielas. Pat viens banāns vai musli batoniņš un tējas tase sniegs tev vajadzīgo enerģiju fiziskām aktivitātēm, pēc kurā, protams, arī ieteicams ieturēt maltīti.

Brokastis

Foto: Shutterstock

Auzu pārslu putra ir veselīga brokastu alternatīva, tomēr, ja vēlies zaudēt svaru vai iegūt muskuļus, negaidi līdz pusdienām, lai uzņemtu olbaltumvielas! Iekļauj tās jau savā pirmajā dienas ēdienreizē, ēdot olas, piena produktus un arī dārzeņus un kādu augli!

Ceļš uz darbu

Foto: Shutterstock

Kā jau minēts iepriekš, ir svarīgi vismaz 20 līdz 30 minūtes pavadīt rīta saulē, tā pamodinot savu organismu un uzņemot arī skābekli. Lai to paveiktu, uz darbu dodies kājām vai izmantojot vismaz sabiedrisko transportu, kas ļaus redzēt kaut nelielu daļiņu dienasgaismas. Turklāt šādi tu patērēsi vairāk kaloriju, kā arī vakarā, dodoties mājup no darba kājām, izvēdināsi galvu, uzreiz nesēžoties pie auto stūres!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!