Rutks.lv - 6
Foto: PantherMedia/Scanpix

Dietologi uzskata, ja sāli lieto mērenos daudzumos, tas nerada kaitējumu ― gluži pretēji, sālī esošais nātrijs un hlors ir dzīvībai svarīgas vielas, un tādēļ nav jācenšas atturēties no šīs garšvielas par katru cenu. Bet, ja lietojam sāli pārāk lielos daudzumos, riskējam saslimt ar kardiovaskulārām, nieru slimībām un pat vēzi.

Lai lietotu sāli pareizi, vispirms jāzina sāls daudzums, ko dabiski satur pārtikas produkti, un tas, kā izvēlēties veselīgu uzturu. Tad sāls pievienošana ēdienam neizraisīs tik negatīvu efektu. Piemēram, 100 grami rupjmaizes satur apmēram divus līdz trīs gramus sāls, tā ir gandrīz puse ieteicamās dienas devas.

Bieži lietojam pārāk daudz sāls tikai ieraduma dēļ, pat neiedomādamies, ka neko nezaudētu, ja tā nedarītu. Gluži pretēji, samazinot sāls lietošanu, dzīvesveids kļūtu veselīgāks, un, iespējams, atklātu ēdiena dabīgo garšu. Piedāvājam dažus padomus, kā to praktiski izdarīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!