Indiāņi lielogu dzērvenes izmantoja pārtikā, medicīnā un reliģiskajās ceremonijās. Košās ogas tika izmantotas arī kā sarkana krāsviela, sautējoša komprese brūcēm un pat asiņošanas apturēšanai, jo tām piemīt savelkoša un antibakteriāla iedarbība.
Dzērvenes ir vitamīniem bagātas, tās satur lielu daudzumu C vitamīna un daudz bioloģiski aktīvu vielu, piemēram, benzoskābi, hipūrskābi, kas palīdz ogas labi uzglabāt līdz pavasarim, nezaudējot labās īpašības un bagātīgo C vitamīnu. Pareizi glabājot, uzturvielas ogās uzglabājas pat 3-4 mēnešus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit