"Medus ir viens no bišu produktiem, kas palīdz dažādu veselības problēmu novēršanā. To lieto profilaktiskos nolūkos, pie elpceļu saslimšanām, pret bezmiegu un pat uz brūcēm," stāsta uztura speciāliste Eva Kataja. "Tomēr, aptuveni 82% no medus veido cukuri, tāpēc, lai arī medus satur dažādus antioksidantus, enzīmus un, nelielos daudzumos, vitamīnus un minerālvielas, ikdienā to karotēm ēst nevajadzētu. Lai tas paliek kā profilaktisks/ārstniecisks līdzeklis, ko lietojam nelielās devās."
Viņa arī iesaka, ja ir jāizvēlas, ko labāk likt pie tējas - cukuru vai medu, noteikti vērtīgāks būs medus, bet tikai tad, kad tēja padzisusi, lai karstums neiznīcinātu tā labās īpašības. "Cepot kūkas vai citus ēdienus, medu izmantot nevajadzētu, jo karstajās temperatūrās tā vērtība ievērojami mazinās, kā arī var veidoties kancerogēni savienojumi."