Ingvers ir lielisks dabas produkts, kas vienlīdz labi noder gan ēdienu garšas uzlabošanai, gan arī ārstnieciskiem un profilaktiskiem nolūkiem. Aukstajā gadalaikā tas labi noderēs, lai mazinātu augšējo elpceļu iekaisumus un stiprinātu imunitāti. To lieto arī locītavu un menstruālo sāpju mazināšanai, taču tad būs nepieciešams lietot ingvera ekstraktu, skaidro uztura speciāliste Eva Kataja. Tomēr ir gadījumi, kad cilvēkiem būtu jābūt uzmanīgiem, lietojot šo sakni.
Ingvers var palīdzēt uzlabot atmiņu, palīdz izvadīt no organisma toksīnus, šķidrina asinis, kā rezulātā pazeminās arteriālais spiediens un samazinās holesterīna līmenis. Tāpat ingvers ir vērtīgs vitamīnu, minerālvielu un aminoskābju avots. Tajā ir vitamīnui A, C, B1, B2, magnijs, fosfors, dzelzs, kalcijs, nātrijs, cinks un kālijs. Šī kombinācija padara ingveru par brīnišķīgu palīgu cīņā ar saaukstēšanos un gripu, īpaši, kad ārā ir sals.
Palīdz pret daudzām nopietnām kaitēm