Medus ēdieni - 26
Foto: DELFI
Mūsdienu sabiedrībā viss grozās ap ēdienu. Tikšanās ar draugiem, paziņām, biznesa partneriem un citiem cilvēkiem sabiedriskos pasākumos nav iedomājama bez ēdieniem un dzērieniem. Katrā ziņā uzkodas ir teju vienmēr. It kā jau nekā slikta - ir padomāts par to, lai kopā sanākušajiem nerūktu vēders un būtu omulīgāka gaisotne. Taču situācijas, un no tām izrietošās sekas, mēdz būt dažādas.

Ir, protams, gadījumi, kad izsalkums ir galvenais virzītājspēks, kas liek mums šajos pasākumos ēst. Kārtējā aizņemtā diena, pusdienām īsti laika nav, taču zini, ka vakarā jāiet tikties ar biznesa kolēģiem vai jāapmeklē kāds pasākums, kurā noteikti būs uzkodas. Tad nu izsalkums tiek noslāpēts ar kādu lieku kafijas krūzi un vakarā tam tiek dota vaļa.

Šajā situācijā ir ļoti liels risks uzņemt vairāk enerģijas (proti, kaloriju) nekā nepieciešams. Turklāt, priekšroka noteikti tiks ne tiem veselīgākajiem ēdieniem. Lai novērstu šādas situācijas, nekad nevajadzētu izlaist ēdienreizes. Pat tad, ja laika paēst īsti nav, vismaz kādu uzkodu vēderā vajadzētu ielikt. Tas var būt kāds auglis, mazliet riekstu vai kāds cits produkts. Vislabāk būtu, ja darbā stāvētu kādi pamatprodukti, no kuriem var ātri un viegli pagatavot, ko veselīgu apēdamu. Otrs variants ir pagatavot mājās tādas uzkodas, ko var viegli ielikt somā un apēst sev ērtā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!