Kad dodies pie ārsta pārbaudīt holesterīna līmeni asinīs, parasti saņem padomu ēst mazāk tauku un treknu ēdienu. Tomēr ļoti maz no taukiem tiešām pārvēršas par holesterīnu, raksta dailyhealthpost.com, atsaucoties uz ārsti narturopāti Doniju Vilsoni. Kaitīgo holesterīnu daudz biežāk radot pārmērīgs ogļhidrātu, īpaši cukura patēriņš.
Lūk, kas notiek organismā, kad tas saņem pārlieku daudz ogļhidrātu vienā ēdienreizē.
Ogļhidrātus saturošā pārtika tiek sagremota, sadalot to atsevišķās glikozes molekulās, kas ir pietiekami mazas, lai caur zarnu sienām nokļūtu asinsritē. Tāpēc, ja apēsts pārāk daudz ogļhidrātu, asinīs ir augsts glikozes līmenis. Ja nav pietiekami daudz insulīna ( aizkuņģa dziedzera hormons, kas piedalās ogļhidrātu maiņas regulēšanā organismā), kas var ar to tikt galā, tai jāpaliek kaut kur citur organismā. Daļa no nevajadzīgās glikozes nokļūst aknās un pārvēršas par glikogēnu, ko organisms izmanto tad, kad neēdat – organisms uzkrāj rezerves "nebaltai dienai", kad, iespējams, cietīs badu. Tomēr arī aknām ir savas robežas. Kas notiek ar to glikozi, kas paliek pāri? Organismam ir trīs "izvēles":