redīsi
Foto: LETA
Redīss nav populārākais dārzenis, ko izmantojam ikdienā, taču būtu ļoti noderīgi to iekļaut savā ēdienkartē, jo šis mazais sakņu dārzenis ir bagāts ar daudz un dažādiem vitamīniem. Redīsam ir asa vai salda garša un tas dod diezgan daudz sulu. Redīsi var būt balti, sarkani, violeti vai melni, kā arī to forma var būt dažāda – tas var būt garš un cilindrisks, kā arī pavisam apaļš.

Parasti cilvēki uzturā izmanto pašu dārzeni, taču var izmantot arī redīsa lapas, ziedus, pākstis un sēklas. Piemēram, eļļu, ko iegūst no redīsa sēklām, var izmantot dažnedažādiem produktiem un arī cilvēka veselības uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!