Foto: Shutterstock
Tikai 126 kalorijas, ko satur 100g gatavas rīsu biezputras ar ogām, ir gandrīz trīs reizes mazāk nekā sastopam jau ierastajās auzu tumēs, saglabājot enerģiju tikpat ilgu laiku! Kas gan vēl labāk spēj atvieglot jau tradicionāli iekavēto sagatavošanos pludmales sezonai, īpaši, ja ir iespējams to darīt veselīgi un pie tam gatavošanai neizniekoto laiku atlicināt citām sev patīkamām nodarbēm!

Ātri pagatavojamu produktu ražotājs "Cerrera Foods", kas jau ir iemantojis patērētāju uzticību ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā un tuvākajās Eiropas valstīs, piedāvā savu jaunāko produktu – no dabīgām izejvielām Latvijā ražotas ātri pagatavojamas rīsu putras "MOLCKE". Produkts ir īpaši izveidots prasīgiem veselīga dzīvesveida piekritējiem un ikvienam, kurš jauno pludmales sezonu vēlas sagaidīt labā formā.

"Molcke" produktu sastāvā ietilpst tikai dabīgas izejvielas:

  • Eiropā audzēti un pagatavoti rīsi 60%;
  • Piena pulveris;
  • Dažādu augļu un ogu gabaliņi;
  • Citas piedevas – cukurs, sāls, rīsu milti un dabīgi aromatizētāji.

Kāpēc izvēlēties "Molcke" ātri pagatavojamās putras ierasto auzu pārslu vietā?

"Molcke" produktos tiek izmantoti tikai Eiropas dienvidos (Spānijā un Itālijā) audzēti rīsi, kas ar veselībai draudzīgu tehnoloģiju (tvaicējot un vārot) palīdzību ir pagatavoti tā, lai, tos aplejot ar vārošu ūdeni un uzbriedinot, tiktu iegūta jau vārītu rīsu struktūra pāris minūšu laikā, tā ievērojami samazinot maltītes pagatavošanas laiku, nezaudējot tās kvalitāti, smaržas un garšas īpašības.

Tā kā "Molcke" rīsu putrām ir ļoti zems zems tauku saturs (viena porcija satur tikai 1,3g tauku), tās ir veiksmīga izvēle cilvēkiem, kuri vēlas izvairīties no liekā svara, vai arī to samazināt.
Turklāt rīsi nesatur ne holesterīnu, ne glutēnu, tātad nav alerģiski, bet ir lielisks enerģijas avots, jo cietes veidā satur 75% ogļhidrātu, nevis tauku.

Foto: Publicitātes foto

Tādējādi rīsu putras ir sātīgs ēdiens, kas labi novērš izsalkumu un dod enerģiju ilgākam laikam, jo ogļhidrātu uzsūkšanās indekss ir salīdzinoši zems. Tāpat rīsi satur aminoskābes, B grupas vitamīnus un minerālvielas - mangānu, magniju, selēnu – un rīsu apvalka eļļa samazina holesterīna līmeni asinīs, informē uztura speciālisti.

Kā apgalvo zīmola pārstāvji, "Molcke" rīsu putras ir uzskatāms piemērs tam, ka ātri pagatavojams ēdiens nebūt nav sinonīms neveselīgam uzturam un neskaitāmām pārtikas piedevām. Aplejot paciņas saturu ar vārošu ūdeni, tiek iegūta maltīte, kas lieliski aizstās gan ierastās brokastu pārslas (ko bieži lietojam kā aukstu maltīti), gan apnikušo auzu pārslu putru, kā arī vienkāršajiem ogļhidrātiem bagātās, tomēr organismam mazvērtīgās sviestmaizes, ko bieži vien ēdam rīta cēlienā.

Šādas rīsu putras to veselīgā sastāva un vieglās pagatavošanas dēļ labi iekļaujas to aktīvo cilvēku ēdienkartē, kuri nevēlas organismu noslogot ar liekām pārtikas piedevām, bet seko līdzi savam uzturam un izskatam, kā arī bērnu uzturā, pateicoties putru vienkāršajai un universālajai pagatavošanai un izmantošanai.

"Delfi" lasītāju atsauksmes par "Molcke" ātri pagatavojamajām rīsu putrām

"Ar "Molcke" rīsu putrām mani iepazīstināja kolēģe, piedāvājot to nogaršot dienā, kad slodzes dēļ nebija izdevies atrast laiku pusdienu pārtraukumam. Nogaršoju putru ar mellenēm un biju patīkami pārsteigta – tā saglabāja rīsiem raksturīgo graudu aromātu un bija bagātīgi papildināta ar kaltētām meža mellenēm. Putra bija sātīga un nu iekļauta manu brokastu ēdienu sarakstā vienkāršās un ātrās pagatavošanas, kā arī salīdzinoši lielās porcijas dēļ – no tās patiešām ir iespējams paēst!" Vita, 26 gadi, projektu vadītāja

""Molcke" rīsu putru iegādājos, jo nejauši to pamanīju lielveikalā, meklējot alternatīvu ierastajai auzu pārslu tumei, kas ir apnikusi visās tās iespējamajās variācijās. Sākotnēji "Molcke" produkti mani gan neuzrunāja, jo "uz aci" neizdevās nomērīt vajadzīgo ūdens daudzumu, putrai paliekot pārāk šķidrai vai, tieši pretēji, pārlieku sausai un saldai. Taču ar trešo mēģinājumu "Molcke" mani pārliecināja – porcija ir lielāka nekā pierasts iegūt no paciņu putrām, persiku garša – skābeni atsvaidzinoša un patiešām garda, bet pagatavošanas ērtums, kā arī produkta dabīgais sastāvs to padara par vilinošu maltīti." Irita, 28 gadi, mārketinga speciāliste

"Tā kā ikdienā gatavoju ne tikai sev, bet arī bērnam un vīram, ir jāliek lietā gan izdoma, gan prasmīga iepirkšanās, lai maltītes būtu dažādas, uzturs – veselīgs un iegādātie produkti – maciņam draudzīgi. Tā nu kādā iepirkšanās reizē "Rimi" lielveikalā pamanīju "Molcke" putras un nolēmu tās izmēģināt. 

Rezultāts nelika vilties – no rīta tapa ātras un, jāatzīst, patiešām veselīgas brokastis bērnam, kā arī vienu paciņu savam skolniekam iedevu līdzi, viņam dodoties dienas gaitās, lai būtu jāēd nevis bulciņas, bet sanāktu vismaz viena silta uzkoda pēc pusdienām skolā - karstais ūdens, kas nepieciešams putras uzbriedināšanai, ir pieejams ikvienas skolas virtuvē. 

Vīrs rīsu putru atzina par gardu, taču pārāk saldu esam, tāpēc gaida "Molcke" sāļo ēdienu produkciju, savukārt es priecājos par jaunu alternatīvu ierastajam vājpiena biezpienam brokastīs vai ātrām pusdienām aizņemtākajās dienās, nekaitējot savai figūrai." Inguna, 33 gadi, juriste

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!