P1010011

Kurš gan veselības uzlabošanas dēļ nav dzēris zivju eļļu? Piemēram, ASV tā ir trešais populārākais uztura bagātinātājs, uzreiz pēc vitamīniem un minerālvielām, liecina nesen publiskotie Nacionālā Veselības institūta dati, kuros teikts, ka vismaz 10 procenti amerikāņu ik dienas dzer zivju eļļas kapsulas, ticot, ka tā uzņem omega 3 taukskābes, kas svarīgas, lai pasargātu sevi no kardiovaskulārajām slimībām. Zinātnieki uzskata, ka viņi kļūdās.

Lielākā daļa nopietno, klīnisko pētījumu, kuros pētīta zivju eļļa, nav pierādījuši, ka tā palīdzētu samazināt infarkta vai insulta risku, raksta well.blogs.nytimes.com

No 2005. līdz 2012. gadam zinātniskajos žurnālos aprakstīti vismaz divi duči pētījumu par zivju eļļu, kuros galvenā uzmanība vērsta uz to, vai zivju eļļa palīdz samazināt sirds un asinsvadu slimību risku. Pētīti cilvēki , kuriem ir bijušas šādas saslimšanas vai augsts to risks, piemēram, paaugstināts holesterīna līmenis, hipertensija vai 2. tipa cukura diabēts. Tikai divi no minētajiem pētījumiem apliecinājuši, ka zivju eļļai bijusi jel kāda ietekme uz risku samazināšanu, salīdzinājumā ar placebo. Tomēr, par spīti tam, pasaulē arvien pieaug šī uztura bagātinātāja pārdošanas rādītāji. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!