Apelsīna un godži ogu smūtijs - 4
Kad ķeros klāt apelsīniem, vienmēr izdodas pagatavot kaut ko garšas ziņā interesantu. Šis smūtijs nav izņēmums. Tā garša ir salda un skāba vienlaicīgi un dzēriens būs lielisks atspirdzinājums pēc treniņa vai skrējiena. Īpašas garšu nianses piešķir arī laima sula, jo citrusaugļa skābums pašā malka nobeigumā šeit ļoti labi iederas.

Par supersmūtiju šo dzērienu, protams, padara godži ogas, kas Ķīnas medicīnā tiek izmantotas jau tūkstošiem gadu. Tās tiek uzskatītas par ogām, kuras pagarina dzīves ilgumu. Ogām ir antibakteriālas īpašības, vienlaicīgi tās ir stiprs antioksidants. Tās izvada no organisma toksīnus, attīra asinsvadus, uzlabo nieru darbību un stiprina plaušas. Labvēlīgi ietekmē asins veidošanos un nervu sistēmu. 

Vairāk par godži ogu iedarbību un citiem superproduktiem lasiet "'Superfood' ābece. Veselīgākie dabas produkti ar ārstniecisku iedarbību un augstu uzturvērtību".

Vienam litram dzēriena nepieciešams:

  • divi apelsīni
  • sula no viena laima
  • divas ēdamkarotes kaņepju sēklas 
  • viena tējkarote kokosriekstu pulvera 
  • četras ēdamkarotes godži ogas
  • viens saldēts banāns
  • 250ml ūdens
Apelsīnus nomizo un izlasa sēkliņas no daiviņām, ja tādas ir. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blenderē, kamēr masa kļūst vienmērīga. Ūdens vietā var izmantot ledus gabaliņus, tad smūtijs būs biezāks un atsvaidzinošāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!