Jāatzīst, ka veģetārisms un vegānisms tiek vērtēti samērā pretrunīgi, to kritiķiem uzsverot organisma pakļaušanu veselības problēmu riskam, ko rada nepietiekamais uzņemto uzturvielu daudzums, veģetāriešiem un vegāniem visbiežāk ciešot no pazemināta dzelzs līmeņa un nepietiekama olbaltumvielu daudzuma organismā.
Tiesa, ir tikpat daudz viedokļa pretinieku, kuri apgalvo, ka organismu apgādāt ar visām tam nepieciešamajām vielām, liekot lietā izdomu un kulinārās zināšanas, ir iespējams arī tad, ja uzturā netiek lietoti jau minētie gaļas produkti, jūras veltes, kā arī, vegānisma gadījumā, arī olas un piens.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit