Kalcijs veido veselus kaulus, zobus un nodrošina muskuļu, šūnu, kā arī nervu normālu darbību. Pieaugušam cilvēkam normālā kalcija dienas deva ir 1000 - 1200 miligrami, ko iespējams uzņemt, piemēram, izdzerot trīs līdz četras kārtīgas glāzes piena. Tomēr tas nav vienīgais variants, un arī tie, kas nepanes pienu vai ir vegāni, var atrast piemērotus produktus, ko iekļaut ēdienkartē, un saglabāt veselus kaulus.
Interesanti, ka 70 kilogramus smaga, vesela cilvēka organisms satur aptuveni 1,4 kilogramus kalcija. 99% no tā atrodas kaulos un zobos, bet tikai 1% - audu šķidrumos.
Lūk, veselības žurnāla "Health" ieteiktie produkti kalcija uzņemšanai - šajā sarakstā noteikti atradīsi ko tādu, kas tev tiešām garšo! Daudzus no minētajiem produktiem tieši pašlaik var atrast dārzos un tirgū. Īpaši šie ieteikumi noderēs vecāka gada gājuma cilvēkiem, lai izvairītos no osteoporozes, grūtniecēm un jaunajām māmiņām.