grils grilēšana gaļa vista šašliks
Foto: Shutterstock

Tuvojas Līgo vakars, Jāņu diena, kad galdi būs bagātīgi klāti ar pašu gatavotiem sieriem, uz oglēm viegli cepsies šašliks, neiztikt arī bez tradicionālās rasola bļodas un citiem gardumiem. Savukārt, ja nespējam pateikt ēdienu izvirtībām, tad svētki var beigties ar pārēšanos un sliktu pašsajūtu. Tomēr ir veids, kā varam nesabojāt sev svētkus ar pārēšanos – praktizējot apzinātu ēšanu. Tā vēsta portāls happyandraw.com.

Ēdot apzināti, uzmanība tiek koncentrēta mirklim, kas ir tieši šobrīd. Bez nosodījuma, vienkārši tiek apzinātas tā mirkļa izjūtas.

Protams, tas nav vienas dienas darbs, lai sasniegtu mērķi, ir jāpieliek lielas pūles, bet tas ir tā vērts. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!