šokolāde mērce
Foto: Shutterstock

Britu zinātnieku veiktajā pētījumā ir atklāts fakts, kas liks priecāties visiem tiem, kuriem šokolāde ir mīļākais gardums. Pētījuma dati vēsta, ka tiem, kuri salīdzinoši biežāk uzturā lieto šo gardumu, ir par 11% mazākas iespējas piedzīvot sirdslēkmi vai insultu, kā arī par 25% mazākas iespējas mirt no sirds slimībām, vēsta portāls latimes.com.

Britu pētnieki 12 gadu laikā sekoja līdzi 21 tūkstotim cilvēku Anglijā. Tika veiktas dažādas aptaujas par viņu ieradumiem, dzīvesveidu un veselības stāvokli.

No pētījumā iesaistītajiem aptuveni viena piektdaļa aktīvāko šokolādes patērētāju dienā vidēji apēd pusi vidēja izmēra šokolādes batoniņa, savukārt tie, kuri šokolādi uzturā lieto retāk – vidēji 1,1 gramu dienā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!