Siers savā daudzu tūkstošu gadu ilgajā evolūcijas gaitā kļuvis par daudzu kultūru neatņemamu un ļoti nozīmīgu tradīciju un sastāvdaļu, tomēr tā darināšana joprojām attīstās un pilnveidojas. Arī latviešiem tieši dzeltenais siera ritulis ir neatņemama Jāņu sastāvdaļa, gan tādēļ, ka simbolizē saulīti, gan tādēļ, ka senos laikos tieši piena ap šo laiku netrūka, bet ar gaļu un citām ēdamlietām vasaras sākumā vēl bija, kā bija, bet arī tādēļ, ka tas ir ļoti veselīgs un gards produkts.
Sieru iegūst, sarecinot piena olbaltumvielu - kazeīnu. Pasaulē ir vairāki tūkstoši dažādu siera šķirņu ar atšķirīgu ķīmisko sastāvu, sensorajām īpašībām un tehnoloģiskā procesa īpatnībām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit