smūtijs
Foto: Shutterstock
Zaļumi, zaļie lapu dārzeņi un savvaļas augu lapas ir uzturvielu, vitamīnu un minerālvielu krātuve, kuras vērtīgās īpašības ir sevišķi ieteicams izmantot tagad, kad daba ir pilnā plaukumā.

Šai sakarā HELSUS festivāla dalībniece, veselīga uztura eksperte Dagnija Brūvere skaidro, kāpēc ēdienkartē nepieciešams iekļaut pēc iespējas vairāk zaļumu.

"Organisms no zaļajiem augiem iegūtās olbaltumvielas uzņem un pārstrādā labāk nekā no pākšaugiem iegūtās, bez tam, zaļumi palīdz attīrīt organismu un atbrīvot to no skābēm. Un, visbeidzot - zaļajos augos esošais hlorofils spēj uzlabot mūsu asins sastāvu un labvēlīgi ietekmēt šūnu aizsardzības un atjaunošanās spējas," stāsta Brūvere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!