Šai sakarā HELSUS festivāla dalībniece, veselīga uztura eksperte Dagnija Brūvere skaidro, kāpēc ēdienkartē nepieciešams iekļaut pēc iespējas vairāk zaļumu.
"Organisms no zaļajiem augiem iegūtās olbaltumvielas uzņem un pārstrādā labāk nekā no pākšaugiem iegūtās, bez tam, zaļumi palīdz attīrīt organismu un atbrīvot to no skābēm. Un, visbeidzot - zaļajos augos esošais hlorofils spēj uzlabot mūsu asins sastāvu un labvēlīgi ietekmēt šūnu aizsardzības un atjaunošanās spējas," stāsta Brūvere.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit