ēdiens darbs
Foto: Shutterstock
Kā zināms, mūsu enerģiju, darba un koncentrēšanās spējas, kā arī noskaņojumu lielā mērā ietekmē uzturā lietotā pārtika. Šai sakarā piedāvājam "Huffington Post" aptaujāto uztura speciālistu ieteikumus, no kādām maltītēm darba dienas garumā labāk izvairīties, ja nevēlies sadzīvot ar nogurumu, kā arī gardas un veselīgas receptes ēdieniem, ko pagatavot pusdienās.

Dārzeņu salāti

Ja pusdienās regulāri ēd vien salātus, kas pārlieti ar minimālu daudzumu citrona sulas, eļļas vai balzamiko etiķa, nogurums un miegainība radīsies nekavējoties. Maltīti balstot vien dārzeņos un zaļumos, organisms nesaņem enerģijai tik nepieciešamos ogļhidrātus un olbaltumvielas. Tāpēc, ja pusdienlaikā būsi apēdusi vien brokoļus un lapu salātus, jau pēcpusdienā būsi miegaina un nespēsi koncentrēties. Tāpat vērts rūpīgi izvēlēties piedevas, ar ko papildināsi salātus. Jau gatavās mērces bieži vien satur lieku cukura daudzumu, kas radīs vien īslaicīgu enerģijas pieplūdumu un strauju tās samazināšanos jau pēc neilga laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!