avene
Foto: Delfi Foto
Šobrīd ir karstākais aveņu ražas laiks – tās ir jāēd saujām un gardu muti, jo avenes ir ne tikai lielisks gardums, ar ko panašķoties, bet palīdz arī uzlabot veselības stāvokli. To sastāvā ir cilvēka organismam nepieciešamās uzturvielas – vitamīni, spēcīgi antioksidanti, šķiedrvielas, vēsta "Medical News Today".

Viena tase aveņu var nodrošināt organismu ar aptuveni 54% nepieciešamās C vitamīna, 12% K vitamīna, 5% E vitamīna, dzelzs un kālija un 41% mangāna dienas devas. Arī to sastāvā esošās aktīvās vielas ar antioksidanta īpašībām – polifenoli palīdz izvairīties no saslimšanas ar vēzi un sirds slimībām.

Smadzeņu veselībai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!