Plānots, ka maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos nedrīkstēs pārsniegt divus gramus uz 100 gramiem no kopējā tauku daudzuma. Tāpat noteikumu projekts paredz noteikt atsevišķas prasības pārtikas produktiem ar samazinātu tauku daudzumu.
Pārtikas produktos, kuros kopējais tauku daudzums ir mazāks par 3%, tas nedrīkstēs pārsniegt 10 gramus uz 100 gramu kopējā tauku daudzuma, savukārt pārtikas produktos, kuros kopējais tauku daudzums ir no 3% līdz 20%, nedrīkstēs pārsniegt četrus gramus uz 100 gramiem kopējā tauku daudzuma. Noteikumu projektā noteikts maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos, kas tiek izplatīti Latvijā – gan Latvijā ražotajiem, gan ievestajiem no citām valstīm, gan arī tiem, kas tiek izplatīti sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos.