Sabalansēts uzturs ir svarīgs ikvienam no mums, tādēļ sekojam līdzi, kā pareizi ēst, kuri produkti uzlabos ķermeņa formas, kuri dod enerģiju, un izvairāmies no produktiem, kas kaitē veselībai un figūrai. Ikdienā nepieciešams uzņemt visas galvenās uzturvielas – ogļhidrātus, olbaltumvielas un taukus. Viena no pamatēdienu izvēlēm, pusdienās veselīgāk ir ēst rīsus, griķus vai kartupeļus, vienmēr bijusi aktuāla.
Dietoloģe Lolita Neimane skaidro, ka "kartupeli visi pazīst kā iestrādātu fri kartupeļos, čipsos - tie ir ļoti populāri produkti. Šie ēdieni tiek sagatavoti ar ļoti lielu daudzumu tauku un sāls, kas, protams, nav labākā izvēle. Otrs iemesls - vārītiem kartupeļiem ir salīdzinoši augsts glikēmiskais indeks, tas nozīmē, ka diezgan ātri asinīs uzsūcās cukurs, un tas pilnīgi noteikti nav vēlams diabēta pacientiem. Nav jau visiem cilvēkiem cukura diabēts, un šobrīd glikēmiskā indeksa diētām nav tādu ovāciju un piekritēju, kā bija pirms pāris gadiem. Par šādām diētām plaši vairs nerunā."