Leta3072 (1)
Foto: LETA
Sabiedrībā pastāv priekšstats, ka brūnais cukurs ir veselīgāks par balto - tā nav taisnība. Krāsa nav noteicošais faktors, kādēļ izvēlēties vienu vai otru veidu. Kādas ir pazīstamā brūnā cukura atšķirības, ko ņemt vērā, izvēloties veselīgāko, skaidro uztura speciāliste Ilze Lutere.

Baltais jeb rafinētais cukurs ir vispazīstamākais no visiem. Tas atrodams katrā mājās, to izmanto tējas, kafijas saldināšanai un visbiežāk lieto mājās ēdiena gatavošanai. Baltā cukura mazie kristāli ir piemērotāki ilgai uzglabāšanai, jo tie nezaudē savu formu un tik ātri nesalīp. Tomēr šis cukurs, ko visbiežāk lietojam uzturā, nav veselīgākais no visiem pieejamajiem.

" Baltais cukurs ir rafinēts, attīrīts. Tas ir 100% tīrs ogļhidrāts, tajā nav nekādu minerālvielu, bioloģiski aktīvu vielu – nekā organismam vērtīga," skaidro uztura speciāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!