Bietes satur
- cukurus - glikozi, fruktozi un saharozi (līdz 25%);
- organiskās skābes - citronskābi, skābeņskābi un ābolskābi;
- dažādus olbaltumus;
- vitamīnus B, BB, C, P, PP;
- karotinoīdus - augu oranži sarkanie pigmenti, kas piedalās šūnu elpošanas, augšanas, vairošanās un fotosintēzes procesos;
- folijskābi - vitamīns, kas nepieciešams imūnsistēmas un sirds un asinsvadu sistēmas normālai attīstībai un darbībai;
- pektīnus;
- šķiedrvielas;
- aminoskābes - lizīnu, valīnu, arginīnu, histidīnu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit