linseklas
Foto: PantherMedia/Scanpix
Par veselību jārūpējas un Latvijas vērtīgie pašmāju brīnumlīdzekļi ir jāēd. Viens no tādiem ir linsēklas, kas uzlabo vielmaiņu, normalizē asinsspiedienu, palīdz pret astmu, paaugstina imunitāti un vēl vismaz pārdesmit veidos stiprina veselību. Kādas ir linsēklu labās īpašības un vai tiešām mēs pareizi protam pielietot sēklas, lai sasniegtu vēlamo rezultātu?

Linsēklu eļļa ir lielisks taukskābju avots, jo lini satur neaizvietojamas taukskābes - linolskābi un linolēnskābi jeb omegas 3 un omegas 6 , tās organisms no citām taukskābēm izveidot nevar.

Linsēklu eļļa tiek izmantota arī kā spēcīgs antioksidants. Pēc nepiesātināto taukskābju daudzuma linsēklu eļļa gandrīz trīskārši pārspēj olīveļļu, saulespuķu un zivju eļļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!