banāni
Foto: AFP/Scanpix
Banāni ir saldi, gardi augļi, kas, lai gan satur vitamīnus un vērtīgas vielas, ir barojoši un jālieto ar mēru. Gatavojot dažādus ēdienus, banānu mizas parasti izmetam, jo tās nav ēdamas. Nepareizi - tajās ir vitamīni, barības vielas un antioksidanti. Tās ir arī labs šķiedrvielu avots, kas uzlabo garastāvokli un dod enerģiju. Dietologi iesaka banānu mizas pievienot brokastu smūtijam, pirms tam pārliecinoties, ka nopirkti bioloģiskie banāni, kas nav apsmidzināti ar pesticītiem. Kā banānu mizas uzlabo cilvēka veselību un kādos veidos tās var lietot?

Lai gan latvietis noteikti nav pieradis, gatavojot banānu ēdienus, pievienot arī augļa mizu, piemēram, Indijā vai Karību jūras reģionā tās izmanto, lai iegūtu cilvēkam nepieciešamās uzturvielas un ēdienam piešķirtu aromātu. Šie cilvēki tic, ka vitamīnu, uzturvielu un minerālvielu savienojums mizās palīdz zaudēt svaru un uzlabot figūru, raksta Dailymail.co.uk.

B12 vitamīns palīdz smadzeņu un nervu sistēmas darbībai. Turklāt B vitamīns un mizā esošie antioksidanti uzlabo cilvēka vielmaiņu, tādēļ tās ieteicamas cilvēkiem, kas stingri seko līdzi savam izskatam vai vēlas atbrīvoties no pāris liekiem kilogramiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!