Somu Veselības un labklājības institūta (Institute for Health and Welfare) nesen veiktā pētījumā secināts, ka, ēdot pārtiku, kas tipiska Baltijas jūras reģionam, iespējams uzveikt aptaukošanos, raksta portāls Yle.fi.
Pētnieki kā Baltijas reģiona iedzīvotāju ikdienas ēdienkartes sastāvdaļas min rupjmaizi, dārzeņus un saknes, ogas un rapšu eļļa, norādot, ka sarkanā un rūpnieciski apstrādātā gaļa tiek lietota salīdzinoši reti.
Baltijas jūras diēta ir balstīta uz tādiem veselīga uztura pamatprincipiem kā ēst pamatā vietējos produktus un samazināt piesātināto tauku daudzumu uzturā, tāpēc, to ievērojot, noteikti ir iespējams notievēt.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit