Foto: PantherMedia/Scanpix

Dzenoties pēc dažādiem ārzemju 'superfūdiem" jeb brīnumproduktiem, kā godži ogas, čia sēklas un makas sakne, reizēm piemirstam, ka arī mūsu pašu zeme piedāvā daudz ārkārtīgi vērtīgu produktu. Šis gads ir atnesis dāsnu ābolu ražu, un tie joprojām ir pārpilni vitamīniem, minerālvielām un citiem vērtīgiem elementiem, kuru daudzums gan, ilgstoši sārtvaidžus uzglabājot, pakāpeniski saruks. Rutks.lv apkopoja informāciju par to, kāpēc grauzt ābolus ir ļoti veselīgi.

Āboli ir labs šķiedrvielu avots. Produkti, kuru 100 grami satur 3 gramus šķiedrvielu, tiek uzskatīti par labiem šķiedrvielu avotiem, bet tādi, kuru 100 gramos ir 5 grami šķiedrvielu, par lieliskiem šķiedrvielu avotiem. 100 gramus smagā ābolā ir 4 grami šķiedrvielu, kas ir diezgan labs skaitlis, vēstī Huffingtonpost.com.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!