{13268540-ac63-73a8-6ed8-f9480d88510e}
Foto: LETA

Nav noslēpums, ka ikdienā ierobežotā laika un nereti arī ierobežoto finanšu līdzekļu dēļ mūsu ēšanas paradumi visai attāli līdzinās uztura speciālistu un mediķu ieteiktajiem. Tā rezultātā bieži vien pārtiekam no pusfabrikātiem, kā arī neveselīgiem un organismam nevērtīgiem našķiem, un uzkodām, kas, gluži likumsakarīgi, ietekmē arī mūsu fizisko un garīgo pašsajūtu, vēstī Wisemindhealthybody.com.

Vakaros, pārrodoties mājās, bieži vien ļaujamies slinkumam un pilnvērtīgas maltītes vietā nobaudām sviestmaizi vai pat izvēlamies ieturēties ārpus mājām, savukārt brīvdienās, baudot atpūtas un izklaides iespējas, izsalkumu remdējam, ļaujoties, piemēram, ātro uzkodu kārdinājumam.

Valda uzskats, ka veselīga dzīvesveida ievērošana ir dārgs prieks, ko atļauties var vien finansiāli nodrošināti un augstu labklājības līmeni baudoši cilvēki. Ekoloģiska pārtika, protams, izmaksā krietni dārgāk, taču, pārdomāti gatavojot ēdienu mājās un izmantojot sezonas produktus, nevis iegādājoties, piemēram, jau gatavus salātus un sviestmaizes, patiesībā varam krietni ietaupīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!