Piedāvājam ielūkoties Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veidotās videogrāmatas "Es mīlu savu sirdi. Un Tu?" otrajā nodaļā, kur šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj savus paņēmienus, kā gādā par sirds veselību. Viņa skatījumā jebkura mājokļa sirds ir virtuve, un Normunds ir pārliecināts, ka teju viss šajā pasaulē sākas ar ēdienu – arī sirds veselība.

Šefpavārs iesaka padarīt savu dzīvesveidu veselīgāku, sākot ar pavisam mazām lietām, piemēram, pankūkām nelikt klāt ne cukuru, ne sāli, jo tām tik un tā virsū tiek likts ievārījums, siers vai kas cits, kas piešķir garšu.

Noskatoties video, uzzināsi arī, kāpēc šefpavārs iesaka lielveikalā vispirms noiet gar dārzeņu, nevis vistiņu stendu un kādai vajadzētu būt sajūtai pēc tam, kad esi labi paēdis. Baranovskis atklāj arī vienu no savām iemīļotākajām un vienlaikus vienkāršākajām olu gatavošanas receptēm – Benedikta olas, kuru gatavošanā netiek izmantotas taukvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!