virtuļi pūdercukurs
Foto: Shutterstock

Kad trūkst enerģijas, grūti koncentrēties, ir liels stress vai pārņēmusi nomāktība, daudzi instinktīvi ķeras pie kaut kā salda. Šokolāde, konfektes, kūciņa, kola vai, ko nu katrs izvēlas, sniedz ātru enerģijas pieplūdumu un uzlabo garastāvokli, jo veicina tā dēvēto laimes hormonu izdalīšanos organismā. Neraugoties uz saldumu pozitīvo ietekmi uz darbaspējām un omu, aizraušanās ar tiem var novest ne tikai pie liekā svara, bet arī imunitātes pazemināšanās un biežas slimošanas.

Ja organismā iekļūst nelabvēlīgi mikroorganismi, tos apturēt gluži kā policistu vienība nekavējoties steidzas leikocīti jeb baltie asinsķermenīši. Tie sagrābj baktērijas vai vīrusus un iznīcina, neļaujot tiem izplatīties pa organismu un izraisīt iekaisumu vai slimību.

Liela cukura daudzuma uzņemšana ar ēdienu vai dzērienu gandrīz paralizē baltos asinsķermenīšus, neļaujot tiem pasargāt organismu no slikto mikroorganismu iebrukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!