Vai sukādes ir veselīgas? Skaidro uztura speciāliste
Foto: Shutterstock
Ja sekojat līdzi uztura tendencēm, tad noteikti būsiet pamanījuši, ka pēdējā laikā cukurs tiek vainots teju pie visām problēmām. Rezultātā, produktu izvēle arvien biežāk tiek balstīta uz to – vai un cik daudz cukura konkrētais produkts satur. Pārmērīga cukura lietošana nudien ir aktuāla problēma, un ar cukurotu, uzturvielām nabadzīgu našķu iekļaušanu ikdienas uzturā aizrauties nevajadzētu, bet šoreiz nav runa par tādiem.

Domājot par saldumiem, manu uzmanību piesaistīja veikalu plauktos izstādītās vietējās sukādes, kam ir gan izteiksmīga krāsa, gan arī patīkama garša, taču tās nepelnīti tiek noniecinātas cukura satura dēļ! Patiesībā to sastāvs ir ļoti vērtīgs.

Sukādes ir žāvēti augļi un ogas, kas papildus saldinātas ar cukuru. Enerģētiskās vērtības ziņā tās ir nedaudz bagātākas nekā parastie žāvētie augļi, taču atšķirība nav liela. Būtiski ir tas, ka ar sukādēm ir iespējams uzņemt visu to labo, kas ir tādās ogās un augļos, kurus vienkārši žāvētā veidā apēst būtu grūti un svaigā veidā pat neiespējami. Piemēram, pīlādži – cik daudz pīlādžogas jūs varēsiet apēst, ja tās nebūs papildus saldinātas? Visticamāk, ne pārāk daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!