Domājot par saldumiem, manu uzmanību piesaistīja veikalu plauktos izstādītās vietējās sukādes, kam ir gan izteiksmīga krāsa, gan arī patīkama garša, taču tās nepelnīti tiek noniecinātas cukura satura dēļ! Patiesībā to sastāvs ir ļoti vērtīgs.
Sukādes ir žāvēti augļi un ogas, kas papildus saldinātas ar cukuru. Enerģētiskās vērtības ziņā tās ir nedaudz bagātākas nekā parastie žāvētie augļi, taču atšķirība nav liela. Būtiski ir tas, ka ar sukādēm ir iespējams uzņemt visu to labo, kas ir tādās ogās un augļos, kurus vienkārši žāvētā veidā apēst būtu grūti un svaigā veidā pat neiespējami. Piemēram, pīlādži – cik daudz pīlādžogas jūs varēsiet apēst, ja tās nebūs papildus saldinātas? Visticamāk, ne pārāk daudz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit