ķirbju zupa, ķirbju sēklas, ķirbji, rudens, pusdienas, vakariņas
Foto: Shutterstock
Domājot par uztura paradumu maiņu, reizēm tik ļoti gribas tikt pie jau gatavas receptes, kas patiešām strādā! Īpaši tad, ja pašām gatavot nav laika un pa dienu ir jāēd tas, kas pieejams kafejnīcā vai ēdnīcā, bet uzkodas jāsarūpē tuvējā veikalā. Taču uzlabot ēšanas paradumus nav neiespējami, ja vien ievēro dažus vienkāršus principus. Veselīgākas alternatīvas iesaka uztura speciāliste Daina Rusule.

Pārdali šķīvja saturu

Bieži novērots, ka, izvēloties tipisku pusdienu komplektu, kurā iekļauta gaļa, piedevas un salāti, pēdējie tiek uzlikti vismazāk un pat tas mazumiņš netiek apēsts. Dārzeņiem būtu jāaizņem puse no porcijas un tie var būt tvaicēti, sautēti vai svaigi. Jo mazāk "mocīti", jo labāk. Vienu atlikušo ceturtdaļu atvēli tādiem olbaltumvielu avotiem kā gaļa, zivis vai pākšaugi, bet otru ceturtdaļu – graudaugiem vai vārītiem kartupeļiem. Gaļu drīkst kombinēt ar kartupeļiem un kartupeļus drīkst ēst! Abiem iepriekšminētajiem mītiem par produktu nesavienojamību vienā maltītē nav pamatojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!