auzu pārslu putra, ogas, mellenes, zemenes, jāņogas, brokastis, veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Lai gan arvien biežāk sabiedrībā valda viedokļu dažādība par to, cik daudz un vai vispār nepieciešams ikdienas uzturā iekļaut ogļhidrātus, tie ir mūsu galvenais enerģijas avots un vitāli nepieciešami sabalansētā ēdienkartē. Uztura speciāliste Eva Kataja norāda, ka šobrīd aktuāli kļuvis vainot ogļhidrātus teju pie visām hroniskajām slimībām, kā rezultātā bez kritikas no uztura tiek izslēgti pat veselīgi produkti.

Taču, atsakoties no pilngraudu produktiem, cieti saturošiem dārzeņiem, augļiem, piena un skābpiena produktiem, cilvēki nevajadzīgi ierobežo savu ēdienkarti un var pat iedzīvoties uzturvielu deficītā.

"Ogļhidrāti ir primārais enerģijas avots mūsu organismam. Protams, rafinētu ogļhidrātu (balto miltu izstrādājumi, cukurs u.tml.) lietošana vairumā gadījumu ir jāsamazina, bet visus ogļhidrātus saturošus produktus nevar bāzt vienā maisā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!