Kopš skolu ēdnīcās bērniem piena glāzes vietā pasniedz piena paciņu "Rasēns" ar salmiņu, kuras uzglabāšanas termiņš ir seši mēneši, skolēnu vecāku vidū bieži uzvirmo satraukums par to, cik šāds piens ir veselīgs.
Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne, profesore Inga Ciproviča skaidro, ka bažām nav pamata – ilgi uzglabājamais piens ir visīstākais piens, vienkārši piena apstrādes un iepakošanas tehnoloģijas gadu gaitā ir ļoti attīstījušās, ļaujot pienu uzglabāt daudz ilgāk.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit