Daudzi ikdienas steidzīgajā ritmā ēdienreižu skaitu noreducējuši līdz minimumam – aizņemtības dēļ šķiet normāli izlaist brokastis, steigšus izdzerot vien kafiju, un dienas gaitā ieturēt tikai pusdienas un vakariņas.
Paradoksāli, bet, ēdot biežāk, cilvēks patiesībā apēd mazāk, nekā samazinot ēdienreižu skaitu līdz minimumam, jo apetīte starp ēdienreizēm nepagūst "ieskrieties". Ja cilvēks ieradis ēst, piemēram, tikai pusdienas un vakariņas, visbiežāk šajās divās ēdienreizēs apgriezienus uzņēmušās apetītes dēļ uzņem vairāk kaloriju, nekā būtu apēdis piecās maltītēs ar salīdzinoši īsiem starplaikiem pa vidu kopā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit