Alus vai vīns? Izvēle, protams, atkarīga no notikuma, taču, saskaņā ar pētījumu, kas publicēts izdevumā Natural Medicine Journal, sievietēm alus tomēr būtu ieteicamāka izvēle nekā vīns.
Skaidrojums ir sekojošs: lai izvairītos no osteoporozes, sievietei ir jārūpējas par kaulu blīvumu, kas, gadiem ejot, jo īpaši pēc menopauzes, samazinās. Protams, var lietot kalcija tabletes vai uztura bagātinātājus, taču, izrādās, ka arī alus bagātīgi satur tādu kaulu struktūrai nozīmīgu elementu kā silīcijs. Cīņā pret trausliem kauliem silīcijs pat pārspēj kalciju, jo organismā uzsūcas daudz vieglāk, apgalvo mediķi.
Pētījumā atklāts, ka organismā uzsūcas 64 procenti no alū atrodamā silīcija, taču tikai 4 procenti no, piemēram, banānā esošā. Interesanti, ka apiņos atrodamie flavanoīdi var palēnināt kalcija zaudēšanu no kauliem, kas tātad ir dubults ieguvums. Tomēr, ņemot vērā, ka jebkura alkohola, arī alus, lietošana ir saistīta ar paaugstinātu krūts vēža risku, maz ticams, ka aicinājums lietot alu osteoporozes novēršanai kļūs par normu.