alus, kaltēta zivs, kaltētas zivis
Foto: Shutterstock

Daudzi vīrieši un arī pa kādai daiļā dzimuma pārstāvei pie alus labprāt uzkož vītinātas zivis. Ne viens vien tās iecienījis, uzskatīdams par veselīgu alternatīvu čipsiem. Sak, svaigas zivis taču ir veselīgas, tātad arī vītinātās satur daudz vērtīgu vielu, turklāt noteikti nav tik barojošas kā čipsi. Vai tiešām vītinātas zivis uzskatāmas par veselīgu uzkodu, Rutks.lv jautāja uztura speciālistei Jeļenai Pavlovai.

"Vītinātajās zivīs ir liels olbaltumvielu saturs. To daudzums pārsniedz 40 gramus uz 100 gramiem produkta. Cilvēkam dienā vajadzētu uzņemt vidēji gramu olbaltumvielu uz vienu kilogramu ķermeņa svara. Tātad, ēdot vītinātās zivis, var uzņemt lielu daļu pilnvērtīgu olbaltumvielu," stāsta Pavlova.

Vītinātās zivis un citas jūras veltes (piemēram, kalmārs) ir bagātīgas ar tādām minerālvielām kā cinku, kalciju, fosforu un kāliju. Tās satur arī D un A vitamīnu, kā arī B grupas vitamīnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!