Cik olbaltumvielu ikdienā jāuzņem un kādas pazīmes liecina par to trūkumu
Foto: Shutterstock
Lai organisms spētu pilnvērtīgi funkcionēt un mūsu fiziskā un emocionālā pašsajūta būtu laba, ēdienkartē ir vitāli nepieciešams iekļaut olbaltumvielām bagātus produktus. Ikdienas steigā nereti gan vairāk izvēlamies saliktajiem vai, sliktākajā gadījumā, vienkāršajiem ogļhidrātiem bagātas uzkodas, kas attiecīgi kavē vajadzīgā olbaltumvielu daudzuma uzņemšanu.

Par to, cik daudz olbaltumvielu cilvēka organismam ikdienā nepieciešams, kā arī kādas ir pazīmes, kas liecina, ka organismam to trūkst, lasi tālāk!

Visbiežāk olbaltumvielas uzņemam ar olām, piena produktiem, kā arī gaļu, taču jāatceras, ka gana liels to daudzums atrodams arī riekstos, piemēram, mandelēs un pekanriekstos, pākšaugos, kvinojā un arī tofu sierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!