Portālā Zdorovieinfo.ru publicēts raksts, kurā kā maz kalorijas saturoša un veselīga alternatīva čipsiem minēts popkorns, kura pagatavošanā nav izmantoti tauki, turklāt norādīts, ka šāda uzkoda nāk par labu sirds veselībai. Rutks.lv jautāja uztura speciālistei Gitai Ignacei, vai tiešām popkorns nav tik slikts, kā to parasti mālē.
"Jā, tā ir tiesa – popkorns pats par sevi, proti, bez piedevām, nav slikta uzkoda un satur mazāk kaloriju un tauku nekā čipsi. Taču visbiežāk iegādājamies un ēdam popkornu ar dažādām piedevām, kas parasti nav tās labākās, un tad popkornā var būt tikpat daudz kaloriju, tauku, sāls, un garšas pastiprinātāju kā čipsos," skaidro uztura speciāliste. "Tas, ka popkorns ir labs sirdij, gan ir pārāk skaļš apgalvojums. Jā, tas satur dažas vērtīgas minerālvielas, taču tās tikpat labi var uzņemt arī ar citiem produktiem."
Ignace stāsta, ka vienā tasē (kārtīga sauja jeb 8 līdz 10 grami) popkorna, kas cepts karstā gaisā, neizmantojot taukvielas, ir tikai apmēram 30 kilokaloriju. Šāda veida popkorns, tāpat kā kukurūzas grauds, satur ogļhidrātus, nedaudz šķiedrvielu, mazliet olbaltumvielu un pavisam maz tauku (0,03 gramus tasē). Tajā ir B grupas vitamīni (B1, B2, B3 un B6), kā arī tādas organismam nepieciešamas minerālvielas kā mangāns, magnijs, fosfors un cinks.