Alerģiju sezonai var sagatavoties, laikus lietojot pareizos medikamentus, uzskata poliklīnikas "Elite" ģimenes ārsts Albertu Sadu. Viņa pieredze liecina, ka no alerģiskām reakcijām, kuru cēlonis ir ēdiens vai saskare ar kādu vielu, cilvēki varētu izvairīties, ja būtu vērīgi un pamanītu, kādās situācijās simptomi rodas.
Alerģijas pārsvarā ir gados jauniem cilvēkiem un bērniem, saka ģimenes ārsts Sadu, uzsverot, ka veciem cilvēkiem tās rodas ļoti reti. Ik dienu uz viņa pieņemšanu ierodas divi līdz trīs bērni, kas sastopas ar šo problēmu. Runājot par alerģiskām reakcijām, kas rodas no pārtikas, ārsts atsaucas uz pasaulē veiktiem pētījumiem, kuru galvenais secinājums ir nepieciešamība bērnus tūlīt pēc gada vecuma nelielās devās iepazīstināt ar maksimāli dažādiem pārtikas produktiem.
Zinātnieki, kas pētījuši bērnus vecumā no viena līdz sešiem gadiem sešu gadu periodā, ir secinājuši – jo agrāk ir bijusi lielāka pārtikas daudzveidība, jo vēlāk ir mazāka varbūtība, ka būs alerģija uz agrā bērnībā ēstiem produktiem, norāda Sadu.