veselīgs uzturs zemenes sieviete
Foto: Shutterstock
Protams, augļos dabiski esošais cukurs nav gluži tas pats baltais, kristāliskais pulveris, kas atrodas cukura traukā. Ja ir izvēle starp vienu un otru, priekšroka noteikti dodama augļos esošajam. Un tomēr – ar dabisko cukuru ļoti bagātīgi augļi ir bagātīgi arī ar kalorijām. Tātad ar tiem var panašķoties, taču pārlieku aizrauties ar to ēšanu gan nevajadzētu, citādi var ciest slaidā līnija. "Rutks" apkopoja piecus augļus, kas satur visvairāk cukura, un piecus, kuros tā ir vismazāk.

Daudziem ir maldīgs priekšstats, ka augļus var ēst, cik vien lien, un nebaidīties, ka tas atstās kādas sekas uz auguma aprisēm. Tā tomēr nav – kalorijas ir un paliek kalorijas, vienalga, vai tās uzņem treknas gaļas vai augļu veidā.

Tas, ka auglis satur daudz cukura, gan nenozīmē, ka tas jāizsvītro no ēdienkartes pilnīgi un pavisam. Bez cukura augļos ir arī daudzas vērtīgas vielas. Kā vēstī sena latviešu gudrība – visu var ēst, tikai ar mēru. Dikti cukurotiem augļiem šis mērs būs mazāks, nekā tiem, kas satur maz cukura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!