alkohols ēdiens uzkodas
Foto: Shutterstock
Mēs visi esam lieli cilvēki un lieliski zinām par alkohola kaitīgo ietekmi. Par laimi, daudziem pietiek saprāta aprobežoties tikai ar pāris glāzēm laba vīna "ārstnieciskos nolūkos". Tomēr pat šajā gadījumā vajadzētu izvairīties no alkoholiskā dzēriena un atsevišķu pārtikas produktu vienlaicīgas lietošanas, lai nenodarītu pāri organismam, pašiem to nezinot, uzsver speciālisti.

Šī nav lekcija par alkohola kaitīgo ietekmi uz organismu, jo nevienu nevar piespiest ar varu atteikties no glāzes šampanieša vai vīna svētku reizēs. Mērķis ir saprast, kurus pārtikas produktus nevajadzētu lietot kopā ar alkoholiskajiem dzērieniem. Pastāv uzskats, ka nedaudz laba vīna netraucē pie kvalitatīva ēdiena, tomēr tā gluži neesot. Portālā "Parents.ru" uzgājām toksikologu skatījumā bīstamākās pārtikas un alkohola kombinācijas, ko piedāvājam iepazīt arī jums – līdz ar ārsta, gastroenterologa Hosama Abu Meri komentāru.

Alkohols un greipfrūts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!