Šašliks, kečups, alus – tie ir produkti, kurus uztura speciālisti parasti, maigi izsakoties, neslavē, taču Līgo svētki bez tiem vairumā ģimeņu nav iedomājami. Uztura speciāliste Jeļena Pavlova portālam VIŅA sniedz vērtīgus ieteikumus, kā, neatsakoties no šiem un citiem Jāņos iecienītiem gardumiem, parūpēties par pēc iespējas veselīgāku un figūrai draudzīgāku svētku mielastu.
Kvalitatīvs mājas šašliks, nevis gaļas izstrādājumi
Jāņus nevar iedomāties bez šašlika vai dažāda veida ceptām desiņām. Priekšroku ieteicams dot gaļai, nevis gaļas izstrādājumiem, jo tajos var būt daudz sāls, dažādu pārtikas piedevu un tauku, kā arī nevaram būt droši par gaļas kvalitāti – cik daudz tur gaļas, cik ādu utt. Šašliku var iegādāties veikalā, taču vislabāk to gatavot mājās. Veikalos pirktajos šašlikos, līdzīgi kā gaļas izstrādājumos, bieži ir daudz dažādu pārtikas piedevu un sāls. Ja šašliku tomēr plānots pirkts veikalā, vēlams papētīt sastāvu un izvēlēties to, kas satur pēc iespējas mazāk sāls un pārtikas piedevu.