pārēšanās, vēders
Foto: Shutterstock

Svinīgais Jāņu mielasts vienmēr ir tik vilinošs, un tu ik reizi apēd teju veselu ķimeņu siera rituli, trīs šašlika porcijas, vecmāmiņas svaigi cepto rabarberu plātsmaizi un vismaz duci speķa pīrādziņu? Nav nekāds brīnums, ja pēc šādas mielošanās juties pārēdies – par to var liecināt dažādas nepatīkamas pazīmes, sākot no smaguma sajūtas vēderā un tā pūšanās līdz dedzināšanai pakrūtē un nopietnākiem gremošanas traucējumiem. Vienīgais veids, kā tikt pāri pārēšanās sajūtai, ir laiks, tomēr ir arī daži vienkārši līdzekļi, kas var palīdzēt mazināt diskomforta sajūtu. Plašāk par tiem stāsta aptieku tīkla "Apotheka" farmaceite Ivanda Krastiņa.

Fermenti profilaksei

Pārēšanās sekas ir tik neērtas, ka dažkārt apgalvojam, ka pēc svētkiem nekad vairs neēdīsim. Tas, protams, nav iespējams, tomēr no atkārtotas pārēšanās izvairīties var. Centies nebadoties visu dienu līdz svētku maltītei – tas pasargās no vēlmes apēst visu un uzreiz. Bet gadījumā, ja tomēr tā ir tava vienīgā ēdienreize dienā, svētku cienasta laikā vari lietot gremošanas fermentu preparātus, kas apēsto maltīti palīdzēs ātrāk pārstrādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!